broj 89, studeni 2004.
(+)

Koprivnica
Grad sa srcem
cijena 10 kn

 
Planet Internet
Croato-aegyptica
Čudan astro naziv
 
Croato-aegyptica
Napokon jedan hrvatski site o Egiptu dostojan samih pohvala! Croato-aegyptica /electronica/ nudi pregršt informacija o drevnom Egiptu, među kojima će svaki zaljubljenik u faraone i pisanje u sličicama naći nešto za sebe.
Site lijepog izgleda i s malo (ali kvalitetnih) linkova lako se pregledava te uranjate u odaje i živote vladara, svećenika...
Zatim se zaputite u svijet mrtvih pa se, srećom, jednim klikom iz njega vratite u stvarnost, pa opet na put u piramide...
Ostale linkove neću nabrajati iz dva razloga: ima ih mnogo (u logičnim kategorijama) i drugo - želim da prestanete čitati i spojite se na Internet! A tada ćete, naravno, adresu hrvatsko-egipatskog prijateljstva staviti među svoje favorite.
Jedan od siteova koji zaslužuje uvrštavanje među najbolje web siteove.


Čudan astro naziv
Iza neobične adrese www.m-111.org krije se prvi elektronički časopis u Hrvata koji se bavi astronomijom.
Projekt je tek u začetku te se zasad može pogledati početna stranica i s nje skinuti neki tekstovi, no - prvi je ipak prvi! Astronomska udruga Vidulini zato zaslužuje pohvale, uz uputu da bi se ipak dalo staviti malo više sadržaja na web. Naime, nije dovoljno samo staviti novi časopis na Internet jer je to dinamičan medij i zahtijeva stalnu mijenu. Stoga časopis logično "sjedi" na stranicama www.vidulini-astro.hr te nije jasno zašto ima svoju posebnu domenu.
Zaključak: petica za zalaganje i vratite časopis na njegove stranice!