Novosti

Bili smo pokrovitelji fotografske izložbe

News sinisa gloub
News sinisa gloub News cakovec izlozba News petra somek i sinisa gloub

Izložba fotografija „Najbolja američka ideja“ našeg stalnog suradnika mr. sc. Siniše Goluba svečano je otvorena u četvrtak, 8. rujna 2016., u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Izložba je rezultat višegodišnjeg istraživanja američkih nacionalnih parkova (koji su dodatno označeni epitetom najbolje američke ideje), autorove strasti koja je započela još 2000. godine radom u parku Denali na Aljasci te se nastavila do danas, o čemu je Golub rekao: „Američki nacionalni parkovi ikone se i najprepoznatljiviji simboli svih područja koja štitimo diljem planeta. To su prostrana područja u čijim su granicama najvrjedniji američki krajobrazi, geološka i biološka raznolikost. Ujedno, to je i prostor razvoja američke demokracije, jer se uz zaštićena područja uvijek vežu i javna diskusija i promišljanje prostora. Ovom izložbom, domaćoj publici donosim motive iz 20 od ukupno 59 američkih nacionalnih parkova, u godini u kojoj se obilježava 100. obljetnica otkako je, 25. kolovoza 1916. godine, utemeljena savezna agencija National Park Service.“

Na otvorenju izložbe uzvanici su na dar dobili limitirano izdanje rujanskog broja časopisa „Meridijani“, čiju naslovnicu krasi Golubova fotografija snimljena u Grand Canyonu u Arizoni, a izložbu je otvorila naša urednica Petra Somek.