Donjomeđimurski zbornik

Multidisciplinarni znanstveni časopis

Donjomeđimurski zbornik je prvi časopis pokrenut u povijesti donjeg Međimurja, s osnovnom misijom da okupi suradnike koji znanstveno promišljaju prošlost i sadašnjost ovoga tog kraja te unaprijedi i razvije znanstvena istraživanja u Međimurju. Ova županija ima velike znanstvene potencijale, kojima je nužno osigurati medij za objavljivanje radova. To su pokazala i do sada izdana godišta Donjomeđimurskog zbornika u koja su uvršteni radovi visoke znanstvene razine i aktualne tematike.

Znanstveni časopis Donjomeđimurski zbornik pokrenula je Izdavačka kuća Meridijani 2013. godine, uz potporu Grada Preloga i donjomeđimurskih općina.

Glavni urednik je prof. dr. sc. Dragutin Feletar, član suradnik HAZU, a uz njega u uredništvu su još prof. dr. sc. Đuro Blažeka, dr. sc. Petar Feletar, mr. sc. Ernest Fišer, prof. dr. sc. Stjepan Hranjec, prof. dr. sc. Juraj Kolarić, prof. dr. sc. Zvonko Kovač, dr. sc. Helena Percač, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, Josip Šimunko i mr. sc. Ivan Zvonar. Tajnik uredništva je Aleksej Milinović, prof.

Uz Donjomeđimurski zbornik, Meridijani u 2015. pokreću i Biblioteku Donjomeđimurskog zbornika u kojoj će se objavljivati teme (uglavnom) iz povijesti Međimurja.