Novosti

Goranu Šafareku "Velebitska degenija" za fotografije u "Meridijanima"

News degenija 7
News degenija 7 News degenija 6 News degenija 11 News degenija 9 News degenija 8 News degenija 10

Istaknuti autor časopisa „Meridijani“, biolog Goran Šafarek, dobio je ovogodišnju nagradu „Velebitska degenija“ za fotografiju i to za snimke rijeke Drave i okolne prirode u ovogodišnjem siječanjskom broju našeg časopisa, čija je glavna tema bila upravo Drava. Za pisano novinarstvo „Degeniju“ je dobio Željko Bukša, za radijsko Mirjana Žugec Pavičić, a za televizijsko Jagoda Bastalić.

„Velebitska degenija“ dodijeljena je 21. put za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode. Sastoji se od diplome i statue-plakete, rad akademskog kipara Stjepana Divkovića te novčanog dijela. Ocjenjivačkim sudom predsjedala je ugledna novinarka HRT-a i predsjednica Zbora novinara za okoliš HND-a Lidija Komes, koja je naglasila da je briga za okoliš presudna jer Zemlja svakoga dana ostaje bez 150 biljnih i životinjskih vrsta!

Na današnjoj svečanosti u dupkom punoj velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva Goran Šafarek je, zahvaljujući na nagradi, dvaput istaknuo zahvalu „Meridijanima“, u kojima je naš dugogodišnji autor.

Priređena je i prodajna izložba slika čiji prihod ide u korist uređenja Palijativnog odjela Opće bolnice Sisak, za koji je nekolicina uglednih nakladnika, među kojima i Meridijani, darovala knjige.

Svečanost su uveličali harfistica Marija Mlinar i mališani iz Dječjeg vrtića Markuševec.