Novosti

Interliber je otvoren!

News 6
News 6 News 1 1 News 2 News 5 News 8

Svečano je bilo danas na Zagrebačkom Velesajmu gdje su se dupkom punoj dvorani paviljona 7 obratili direktorica ZV-a Renata Suša, zagrebački gradonačelnik i glavni pokrovitelj sajma Tomislav Tomašević te ministrica kulture RH dr. sc. Nina Obuljen Korižinek, izaslanica premijera Andreja Plenkovića. Renata Suša je slikovito rekla da je oduvijek „veliki navijač Interlibera“. Gradonačelnik je naglasio da je ove godine 20% više izlagača, njih 300 iz 15 zemalja. Od programa kojima Grad potiče čitanje istaknuo je „Ja čitam“ kojim se djeca do 15 godina besplatno upisuju u Gradske knjižnice. „Pred realizacijom smo najvećeg kapitalnog ulaganja u Zagrebu, a to je buduća nova Gradska knjižnica u Paromlinu“, najavio je.

Ministrica kulture spomenula je devet novootvorenih knjižara u Hrvatskoj i novu nagradu za najbolju pokrenutu knjižaru i antikvarijat, te povoljnije uvjete za otvaranje knjižara, ali i novi model otkupa knjiga, vjerojatno već dogodine.

Ministrica je pri obilasku sajma posjetila i štand Meridijana u paviljonu 5 i za uspomenu se fotografirala s našom Klarom Somek, mag. geogr.!

(Zabilježio i snimio: Hrvoje Dečak)