Novosti

Predstavljena je knjiga „Julikina kuharica iz Samobora“

News julikina kuharica
News julikina kuharica News julikina kuharica3 News julikina kuharica4 News julikina kuharica5 News julikina kuharica5

U Gradskoj knjižnici Samobor predstavili smo novu knjigu u našem izdanju „Julikinu kuharicu iz Samobora“ autorice Vlatke Lamot Lajšić.

Naime, osim izdavanja knjiga iz područja geografije i povijesti, izdavačka kuća Meridijani afirmirala se i u izdavanju knjiga s područja Samobora. Predstavljanje je održano u petak, 16. prosinca 2016. godine, a uz autoricu Vlatku Lamot Lajšić, profesoricu engleskog jezika i književnosti, govorile su još Petra Somek, urednica knjige te recenzentica Jelena Pugelnik, magistra nutricionizma.

Knjiga je naišla na velik odaziv publike, a prigodan glazbeni program priredili su učenici Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora. Samobor je oduvijek privlačio zaljubljenike u dobru hranu i lijepo okruženje koje je bilo poticajno i za glavnu heroinu predstavljene knjige – djevojčicu Juliku. Mirisi samoborskih greblica, pita i štrudla, kobasica i čušpajza te finih tjestenina jednostavno su je ponukali da nauči životnu vještinu zvanu – kuhanje!

Nadamo se da će vas ova prekrasna i bogato ilustrirana knjiga kuharica, prepuna zanimljivih i jednostavnih recepata (od kojih su neki pogodni i za samostalno dječje pripremanje hrane, i to za osnovnoškolsku dob), potaknuti da je u ovo blagdansko vrijeme darujete nekom djetetu. Jer ne zaboravite, učenje o hrani i vlastitom zdravlju počinje u djetinjstvu!

Svaki uzvanik dobio je na dar drvenu kuhaču.