Novosti

Meridijani u Tehničkoj školi Zagreb

News petra somek feletar
News petra somek feletar News tehnicka skola zg 4 News tehnicka skola zg 3 News tehnicka skola zg 2 News tehnicka skola zg

Na poziv agilne knjižničarke Ive Grisogono te profesora povijesti i zemljopisa, 5. listopada 2016. posjetili smo Tehničku školu Zagreb u Palmotićevoj ulici, radi predavanja o Zrinskima koje je održao glavni i odgovorni urednik „Meridijana“, akademik Dragutin Feletar. Na početku su sve nazočne pozdravili naši domaćini Iva Grisogono i ravnatelj škole Darko Jurković, a potom je nekoliko uvodnih rečenica o časopisu i izdavačkoj kući Meridijani izrekla naša urednica Petra Somek.

Dupkom popunjena knjižnica bila je prvi melem za oči pa vjerujemo da je učenicima predavanje o slavnoj hrvatskoj velikaškoj obitelji Zrinski bilo zanimljivo. Inače, u rujanskom, 192. broju „Meridijana“, objavljena je kratka biografija o Nikoli IV. Zrinskom, reportaže o dvama gradovima Zrinskih: Čakovcu i Sigetu, a prilog je bio poster rodoslovnog stabla obitelji, koji su bili povod za ovo predavanje.

Zanimljivo je da su nas u hodnicima škole dočekali posteri s fotografijama našeg stalnog suradnika Davora Rostuhara iz njegovog serijala „Hrvatska iz zraka“. :-)