Novosti

Naš glavni urednik igrao šah s Kasparovom

News kasparov feletar
News kasparov feletar News kasparov feletar 2 News klara somek News renesnani festival

Na 11. renesansnom festivalu u Koprivnici, na kojem su, sa svojim štandom prepunim zanimljivih knjiga bili i Meridijani, održana je simultanka šahovskog velikana Garija Kasparova. Jedan od sudionika tog šahovskog nadmetanja bio je i naš glavni i odgovorni urednik, akademik Dragutin Feletar. Kasparov je brzo završio s našim profesorom, kojeg je valjda zbunila glasna publika i vesela atmosfera, a najduže se zadržao s jednim devetogodišnjakom! Dječakovo je ime Matej Zadro.

„Nisam znao da u Hrvatskoj postoji tako velik i tako dobro organiziran povijesni festival i oduševljen sam viđenim. Topovska paljba koja je je označila početak simultanke, kao i boca šampanjca čiji je čep odrezan sabljom, ugodno su me iznenadili. S obzirom na to da imate i odlične mlade šahiste, moguće je da se vratim na Renesansni festival“, rekao je tom prigodom legendarni Gari Kasparov.

Čestitamo Koprivnici i direktoru turističke zajednice Renatu Labazanu, inače profesoru geografije i povijesti i bivšem djelatniku Meridijana, na još jednom uspješnom povijesno-kulturnom spektaklu, na kojem smo i sami imali priliku sudjelovati.