Novosti

Nova knjiga "La joie de Paris / Radost Pariza – Riznica umjetnosti" u izdanju Meridijana i IRMO-a

News la joie de paris
News la joie de paris

Iz tiska je upravo izašla knjiga "La joie de Paris / Radost Pariza – Riznica umjetnosti", autora povjesničara umjetnosti dr. sc. Damira Demonje. Knjigu ćemo  promovirati na ovogodišnjem 44. po redu Interliberu, u nedjelju (13.11.) u 16 sati, na pozornici paviljona 7

Ova zanimljiva, zabavna, korisna i poučna knjiga nastala na temelju članaka o pariškim temama koje je njezin autor tijekom više od dvadeset godina objavljivao u časopisu „Meridijani“. Ovako sabrani na jednome mjestu, članci su sada dostupniji za čitanje i korištenje, a uz već objavljene teme u knjizi su dodane i neke nove. 

Knjiga je podijeljena u tri sadržajne cjeline. Prva se odnosi na ključne, najatraktivnije primjere suvremene arhitekture u Parizu, građevine koje su realizirane velikim dijelom u zadnja dva desetljeća. Drugi, središnji dio monografije čine tekstovi o ključnim muzejima, od svjetski poznatih Louvrea i muzeja d'Orsay do manje poznatih, no jednako atraktivnih Muzeja kanalizacije, Muzeja Grévin ili Muzeja Rodin. Knjiga završava tekstovima o kulturno-turističkim atrakcijama poput pariških katakombi ili obala rijeke Seine. Ova publikacija je i kvalitetan vodič o Parizu koji će nadamo se, biti zanimljiv široj publici. Voljeli bi da ovu knjigu, kako i kaže njen naslov „Joie de Paris“, s radošću uzimate ruke. Darujete joj svoje vrijeme jer smo nastojali da bude zanimljiva, zabavna, korisna i poučna. Potražite je i u našem web dućanu.

Doviđenja u Parizu, središtu europske i svjetske kulture!