Novosti

Novi, 207. broj "Meridijana" izlazi početkom rujna i imat će 16 stranica više - čak 128!

News meridijani 207 novosti
News meridijani 207 novosti

Glavna tema je Ludbreg, grad čuda i legendi, centar svijeta. Tamo se 1. rujna održava hodočašće u svetište Predragocjene Krvi Kristove, pa našu naslovnicu krasi raskošna pokaznica s relikvijom krvi Kristove, remek-djelo baroknog zlatarstva.

Evo i ostalih većih tema: grad Dogubayazit podno najviše turske planine Ararat, Kanyakumari na samom dnu Indije, s golemim spomenikom filozofu i pjesniku Thiruvalluvaru, čudesna oaza Huacachina usred pustinje u Peruu te čak tri teme iz Austrije: rujanski svečani povratak lipicanaca s brda u ergelu Piber, planina Schneeberg na koju gotovo do vrha možete vlakom i prapovijesne sojenice u Salzkammergutu!

Iz Hrvatske donosimo reportaže o Nacionalnom parku Paklenica koji slavi 70 godina, o Malinskoj na Krku gdje hrastovi sežu do mora, a događanja traju cijelu godinu, o Etnografskom muzeju u Zagrebu uoči njegova stotog rođendana, a pišemo i o nedavnom otkriću naše najdulje jame na Velebitu.

Slavna osoba ovaj put je istraživač Tibor Sekelj, a tu je i razgovor s geografkinjom Jelenom Lončar, autoricom naše nove knjige "Industrijska geografija".

I jedan dodatak - rodoslovlje obitelji Šubića Zrinskih.

Pretplatite se ili darujte pretplatu na "Meridijane" na 01 3362 367, 098 263 534 ili na meridijani@meridijani.com, ili nas potražite u većim knjižarama!