Novosti

Novi udžbenici GEOGRAFIJA 4 i POVIJEST 4!

News naslovnice udzbenici
News naslovnice udzbenici

Svoje udžbenike geografije i povijesti za gimnazije po novom kurikulumu izdavačka kuća "Meridijani" zaokružila je udžbenicima za četvrte razrede: "Zemlja na dlanu - GEOGRAFIJA 4" i „Svijet prije nas – POVIJEST 4“, koji su upravo predani na prosudbu nadležnom Ministarstvu!

Oba udžbenička kompleta (udžbenik i dodatne digitalne sadržaje) pratit će i ovaj put opširni metodički materijali.

Autori udžbenika „Meridijana“ ponovno su iskusni sveučilišni i gimnazijski nastavnici te mladi stručnjaci. Tako GEOGRAFIJU 4 potpisuju Karlo Mak, Suzana Nebeski Hostić i Ružica Vuk, a POVIJEST 4 Jakša Raguž, Dino Staničić, Hrvoje Petrić, Tomislav Branđolica, Nikola Cik, Hrvoje Gračanin, Suzana Pešorda i Ivana Štimac.

Urednici izdanja su doc. dr. sc. Ružica Vuk za geografiju i red. prof. dr. sc. Hrvoje Gračanin, dok je izvršna urednica obaju udžbenika profesorica Petra Somek. Prijelom, grafičku pripremu i izradu grafikona napravio je grafički studio „Duplerica“.

GEOGRAFIJA 4 sadrži osam skupova ishoda učenja - o identitetu u suvremenom svijetu, političkim odnosima, turizmu, povezanosti svijeta, poljoprivredi i hrani, slobodnom vremenu, svemiru i zdravlju. Udžbenik se temelji na najnovijim spoznajama geografije i njoj srodnih znanosti. Suvremeno je ilustriran najnovijim fotografijama i metodički obrađen, uz mnoge karte i grafikone, a dodane su brojne izdvojene zanimljivosti.

POVIJEST 4 iznimno sadržajno i zanimljivo obrađuje 20. stoljeće nakon završetka Prvoga svjetskog rata i prva dva desetljeća 21. stoljeća. Domene Politika, Društvo, Ekonomija, Znanost i tehnologija te Filozofsko-religijsko-kulturno područje obogaćene su brojnim povijesnim izvorima, a svakoj su dodane od dvije do četiri atraktivne izborne teme. Sve prati raznovrsna metodička razrada tema kroz aktualne koncepte iz kurikuluma.

Uredništvo „Meridijana“ i autori udžbenika žele svim gimnazijalcima i njihovim profesorima uspješan rad sa zanimanjem i veseljem, uz geslo „Ne učimo za školu, nego za život!“