Novosti

Odabir udžbenika povijesti produžen do 4. srpnja

News naslovnice
News naslovnice

Na traženje "Meridijana" i još nekih nakladnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja produžilo je rok za odabir udžbenika povijesti do četvrtka, 4. srpnja 2019. do kraja dana. "Medridijani" su u ponedjeljak, 24. lipnja poslali svoje udžbenike povijesti za peti razred osnovne škole i prvi razred gimnazije školama i nastavnicima u cijeloj Hrvatskoj. Neki su ih već primili, a ostalima će stići svaki čas.

Molimo nastavnike povijesti da se prije odluke o izboru svakako upoznaju s našim udžbenicima, bilo iz primljenog tiskanog primjerka ili putem naše web stranice!

Također, nastavnicima u Zagrebu i okolici kojima još nismo osobno predstavili udžbenike, rado ćemo to učiniti - molimo neka nam se jave na petra@meridijani.com ili 098 275 688 odnosno na hrvoje.decak@gmail.com ili 091 6300 498.

U svojoj obavijesti o produženju roka, Ministarstvo objašnjava postupak odabira:

"…Kako bismo dali dovoljno vremena nastavnicima Povijesti da se informiraju o udžbenicima koji su u ponudi, rok za donošenje konačne odluke o odabiru udžbenika za Povijest je četvrtak 4. srpnja 2019. godine. Dakle, aplikacija je otvorena do petka 28. lipnja i one škole koje su spremne donijeti odluku o korištenju udžbenika za Povijest mogu to napraviti putem aplikacije. Nakon objave lista odabira 1. srpnja, škole koje nisu izvršile odabir za predmet Povijest mogu do kraja dana 4. srpnja dostaviti svoju odluku na e-mail udzbenici@mzo.hr. Napominjemo kako će se u obzir uzimati samo odluke koje dolaze od ravnatelja škola i sa službenih e-mail adresa škole. Navedena iznimka vrijedi samo za odabir udžbenika za predmet Povijest."