Novosti

Odobreni udžbenici izdavačke kuće Meridijani iz Povijesti i Geografije za 2. i 3. razred gimnazija, prema novom kurikulumu

News pov 2 naslovnica
News pov 2 naslovnica News pov 3 naslovnica News geo 2 naslovnica News geo 3 naslovnica

Poštovani profesori Geografije i Povijesti.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je udžbenike izdavačke kuće Meridijani iz Povijesti i Geografije za 2. i 3. razred gimnazija, prema novom kurikulumu. Ogledni primjerci Povijesti 2 i 3 za nastavnike idu u tisak 20. travnja, a vrlo skoro će biti otisnuti i udžbenici Geografija 2 i 3, uz koje ćemo, kao i uz povijesne, pripremiti metodičke materijale!

Udžbenike Povijest 2 i 3 možete pogledati ovdje. Tu su i izravni linkovi za listanje obaju udžbenika i linkovi za digitalne sadržaje:

1. POVIJEST 2, Svijet prije nas: udžbenički komplet za povijest u drugom razredu gimnazije
AUTORI: Hrvoje Gračanin, Hrvoje Petrić i Mladen Tomorad (Zagreb: Meridijani, 2020.)

UDŽBENIK POVIJEST 2 kojeg možete prelistati

BESPLATAN DIGITALNI SADRŽAJ

2. POVIJEST 3, SVIJET PRIJE NAS: udžbenički komplet za povijest u trećem razredu gimnazije
AUTORI: Vjera Brković, Rona Bušljeta, Hrvoje Petrić, Filip Šimetin Šegvić, Nikolina Šimetin Šegvić, Mladen Tomorad (Zagreb: Meridijani, 2020.)

UDŽBENIK POVIJEST 3 kojeg možete prelistati

BESPLATAN DIGITALNI SADRŽAJ


Uz udžbenike i dodatne digitalne sadržaje, u pripremi su i metodički materijali (GIK, metodički priručnik i prezentacija nastavnih jedinica). Čim ih završimo, poslat ćemo Vam link i na taj sadržaj, a u tiskanom obliku ti će materijali biti dostupni najkasnije u kolovozu 2020.

Hvala svima koji ste se već javili, a i ostale zainteresirane za tiskane ogledne udžbenike Povijest 2 i 3 i Geografija 2 i 3 pozivamo da na mail kolege Hrvoja Dečaka hrvoje.decak@gmail.com jave adresu za slanje, školsku ili kućnu.

Uz zahvalnost, primite topli pozdrav
Petra Somek, prof.
direktorica i urednica

E-mail: petra@meridijani.com

Mobitel: 098-275-688

P.S. Ako Vam trebaju PDF-ovi udžbenika povijesti i/ili geografije, poslat ćemo Vam ih jumbo-mailom.