Novosti

Predstavljanje knjiga u Vrbovcu

News vrbovec glavna
News vrbovec glavna News vrbovec4 News vrbovec3 News vrbovec2

Fenomenalan prijam doživjeli su Meridijani sinoć u Narodnoj knjižnici u Vrbovcu, gdje smo predstavili knjige „Zrinski & Frankopani: 100 godina od povratka u domovinu“ i „Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku“. Mjesto i vrijeme više nego pogođeno: samo dan nakon 400. godišnjice rođenja Petra Zrinskog, mučenika iz Bečkog Novigrada, rođenog u Vrbovcu!

Uz vrlo toplo gostoprimstvo djelatnica Knjižnice na čelu sa zamjenicom ravnateljice Matejom Hrgovan, uz nazočnost i potporu vrbovečkog gradonačelnika Denisa Kralja te Radio Vrbovca, publika je potpuno ispunila dvoranu. Vrbovčani su strpljivo, pod maskama, s velikim zanimanjem slušali najnovije spoznaje o Zrinskima i Frankopanima od akademika Dragutina Feletara, prof. dr. sc. Hrvoja Petrića i doc. dr. sc. Petra Feletara. „Prema nekim izvorima 400. rođendan Petra Zrinskog je dogodine, dakle, slobodno i ponovite proslavu!“, poručio je domaćinima Petrić. 

Ranko Pavleš uz ostalo je kazao da je kaštel u Vrbovcu mnogo stariji nego se mislilo i da, umjesto iz 1528., potječe iz 1381.

Kroz program je iznimno nadahnuto vodila naša direktorica prof. Petra Somek, a brojni su posjetitelji kupili knjige i dobili po jedan novi broj časopisa Meridijani. Sve je završilo vrlo lijepim domjenkom iz vrbovečkog motela i restorana Marina.

Vidimo se u petak, 11. lipnja u Požegi, što ćemo najaviti ovih dana!

Na naslovnoj slici, slijeva: gradonačelnik Denis Kralj, Hrvoje Petrić, Petar Feletar, Ranko Pavleš, Dragutin Feletar, Petra Somek i direktorica TZ Jasna Benedik.