Novosti

Predstavljena knjiga „Naše zlatne ruke"

News img 6718
News img 6718 News img 6671 News img 6687 News img 6661 News petra somek i darko varga img 6716 News petra somek i sas a pjanic  img 6725

U svečanoj dvorani Hrvatske obrtničke komore u Ilici 49, 14. ožujka 2023. u 11 sati, podstavljena je knjiga “Naše zlatne ruke - tradicijski i umjetnički obrti Hrvatske” grupe autora, koju je su izdali Meridijani i Hrvatska obrtnička komora u povodu 170. obljetnice organiziranog obrtništva u Hrvatskoj.

Ova knjiga velikog formata, bogato je ilustrirana portretima naših odabranih obrtnika te prizorima iz njihovih radionica, a donosi i zanimljive tekstove o povijesti cehova i obrtništva u Hrvatskoj, o povijesti HOK-a te radu naših tradicijskih i umjetničkih obrta, nekad i danas. Knjiga završava preglednom tablicom koja donosi Popis svih hrvatskih tradicijskih i umjetničkih obrta prema županijama, registriranih u HOK-u. Zato svako tko želi pronaći dobrog šustera, kolara ili pak kazandžije (kotlara) ili jednog jedinog preostalog perjara ili nekog drugog obrtnika - može ih sve pronaći u ovoj prekrasnoj monografiji.

Knjiga je dostupna je za kupnju u našem web dućanu.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove prekasne monografije i hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali njeno predstavljanje. Hvala Vam na potpori i druženju!