Novosti

Predstavljena knjiga “ Zrinski i Frankopani – sto godina od povratka u domovinu”

News zrinski1
News zrinski1 News zrinski2 News zrinski3 News zrinski4

U sklopu početka Mjeseca hrvatske knjige, Meridijani su 15. listopada u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Mladen Kerstner” u Ludbregu predstavili knjigu “ Zrinski i Frankopani – sto godina od povratka u domovinu”. To je najopsežnija povijest Zrinskih i Frankopana izdana u Hrvatskoj u zadnjih stotinu godina, s više od 300 povijesnih i suvremenih fotografija, a predstavili su je akademik Dragutin Feletar i dr. Petar Feletar.

Uz predstavljanje knjige održana su dva prigodna predavanja: „O prijenosu kostiju hrvatskih mučenika, kneževa Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana iz Bečkog Novigrada u kriptu zagrebačke prvostolnice“ (akademik Dragutin Feletar) te „Značenje i uloga Novog Zrina (1661.-1664.)“ (dr. Petar Feletar).

Zahvaljujemo na gostoprimstvu ravnateljici knjižnice Editi Kutnjak-Zlatar.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve koje knjiga istinski zanima. Odličan uvod u Interliber!