Novosti

Što se krije u 224. Meridijanima koji otvaraju novu 2023.?

News meridijani 224 novosti
News meridijani 224 novosti

Kažu da nema smisla ići u Rim, a ne vidjeti papu. A mi u glavnoj temi dodajemo: ako ste u Rimu, ne propustite gradić Tivoli i dragulj UNESCO-a, Villu d'Este!

Gdje su Avenija Baobaba, skulpture Big Things i koji rat već godinama prolazi „ispod radara“ naše javnosti? Pročitajte u Geo-infu!

Akademik Feletar otkriva tko su hrvatski gospodarski milijarderi (u kunama, ali ni s eurima ne stoje loše)!

Trudit ćemo se dovesti još puno bogatije goste, ali i ostati zemlja održivog turizma, rekao nam je direktor HTZ-a Kristjan Staničić u povodu 30. godišnjice te organizacije.

Znate li gdje su rijeke Ruda i Grab i po čemu su nekad bile čuvene?

Pronašli smo (pročitajte gdje!) prave derviše, mistično islamsko bratstvo i snimili njihov ples silovite vrtnje - put u ekstazu i približavanje Bogu.

Znate li koji od „azijskih tigrova“ ujedinjuje beskrajne nebodere i najljepše tropsko zelenilo? Odbačeni papirić tamo ćete skupo platiti, žvakaću gumu ne smijete ni unijeti, pa ipak je ta zemlja pravi magnet današnjice!

Usred krša iza Bikova otvoren je posjetiteljski centar u čast našem geografu svjetskoga glasa. Doznajte koju je trasu on skicirao za nesuđeni „Savkin autoput“...

Tragično je da su Hrvati zaboravili Oskara Vojnića, plemića, slavnog putnika i putopisca: naš suradnik to ispravlja barem njegovom uzbudljivom biografijom!

Kako su samo u jednom danu izumrli dinosauri, gdje je pao taj kobni asteroid i zašto više ništa nije bilo isto?

Znate li koju zemlju divovskih planina, s oko 2000 jezera, zovu „Švicarskom srednje Azije“?

Vodimo vas u najstariji trajno naseljeni europski grad: ne u Vinkovce (najstarije naselje), nego u drugi po važnosti grad Bugarske!

U biografiji još jedne slavne povijesne ličnosti upoznajte kraljicu koju su zvali „Bloody Mary“, Krvava Marija. Doznajte je li imala i dobrih strana.

Želimo vam sretnu - čitajuću i putujuću - novu 2023.!