Novosti

U koprivničkoj Knjižnici kao doma

News cetiri profesorice   slijeva ruzica feletar  petra somek  ruzica spoljar i milica janjatovic
News cetiri profesorice   slijeva ruzica feletar  petra somek  ruzica spoljar i milica janjatovic News slijeva hrvoje decak  karlo galinec i petra somek News petra somek  lijevo  i prof. ruzica spoljar News karlo galinec i petra somek

U dobro nam poznatom i dragom ambijentu Knjižnice i čitaonice Fran Galović u Koprivnici predstavili smo 22. prosinca naše knjige Advent u Zagrebu i UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu.

Naša direktorica i urednica Petra Somek sa zadovoljstvom je u publici pozdravila i svoje dvije profesorice iz škole, Milicu Janjatović i Ružicu Špoljar. Nadahnuto je govorila o UNESCO-ovoj baštini i našoj novoj knjizi, a Hrvoje Dečak je ukratko opisao povijest božićnih sajmova, mijene Adventa u Zagrebu i neke neobične božićne običaje.U svemu su nas opet podržali ravnatelj knjižnice Karlo Galinec, knjižničarke Maja Krulić Gačan i Karmen Šef i njihovi kolege.

Prekrasno uređena i opremljena knjižnica na glavnom koprivničkom trgu nosi ime velikog hrvatskog pjesnika, Podravca, tragično stradalog - sa samo 27 godina - na početku Prvoga svjetskog rata. Prva čitaonica osnovana je u Koprivnici još 1846. godine, a do kraja 19. stoljeća bilo ih je već nekoliko. Gradska knjižnica i čitaonica utemeljena je 1945. i nakon niza seljenja 1981. godine dom je našla na Zrinskom trgu 6, gdje je i danas. Uz ostalo, bila je prva javna ustanova u Koprivnici koja je 1997. imala svoju web stranicu.

Na slikama:

1. Četiri profesorice - slijeva Ružica Feletar, Petra Somek, Ružica Špoljar i Milica Janjatović

2. Slijeva Hrvoje Dečak, ravnatelj Karlo Galinec i Petra Somek

3. Petra Somek i prof. Ružica Špoljar

4. Ravnatelj knjižnice Karlo Galinec i Petra Somek