Novosti

U tisku ogledni primjerci udžbenika „Meridijana“ po novom kurikulumu iz Povijesti za 2. i 3. razred gimnazija

News povijest2
News povijest2 News povijest3 News geo2 News geo3


Poštovani nastavnici Povijesti i Geografije,

U tisku su ogledni primjerci udžbenika „Meridijana“ po novom kurikulumu iz Povijesti za 2. i 3. razred gimnazija! Molimo sve zainteresirane za njih da se jave, ako to još nisu, na adresu kolege Hrvoja Dečaka, hrvoje.decak@gmail.com. Možemo Vam poslati te udžbenike i mailom u PDF-formatu.

Osim toga, zainteresiranima ćemo odmah rado poslati mailom GIK-ove i prezentacije nastavnih jedinica po tim udžbenicima Povijesti, koji su također gotovi. U pripremi je i metodički priručnik, koji će biti gotov u tiskanom obliku najkasnije u kolovozu!

Dodatni digitalni sadržaji uz udžbenike Povijest 2 i 3 dostupni su svima na web-stranici Meridijana, na linkovima:

http://www.meridijani.com/publication/e-udzbenik/svijet-prije-nas-povijest-2/

http://www.meridijani.com/publication/e-udzbenik/svijet-prije-nas-povijest-3/

Podsjetimo, autori novih udžbenika Meridijana, Povijesti 2 i 3, jesu:
POVIJEST 2, Svijet prije nas: udžbenički komplet za povijest u drugom razredu gimnazije, AUTORI: Hrvoje Gračanin, Hrvoje Petrić i Mladen Tomorad (Zagreb: Meridijani, 2020.)
POVIJEST 3, Svijet prije nas: udžbenički komplet za povijest u trećem razredu gimnazije, AUTORI: Vjera Brković, Rona Bušljeta, Hrvoje Petrić, Filip Šimetin Šegvić, Nikolina Šimetin Šegvić, Mladen Tomorad (Zagreb: Meridijani, 2020.)

Iz Geografije će naši novi udžbenici za 2. i 3. razred gimnazija, po novom kurikulumu i uz dodatne digitalne sadržaje, također vrlo brzo biti gotovi, pa molimo zainteresirane za ogledne primjerke i/ili primjerke u PDF-u te metodičke materijale (GIK-ove, prezentacije nastavnih jedinica i metodički priručnik) da se također jave, ako to još nisu, na adresu kolege Dečaka, hrvoje.decak@gmail.com.

Autori novih udžbenika Meridijana, Geografije 2. i 3., jesu:
GEOGRAFIJA 2, Zemlja na dlanu: udžbenički komplet za geografiju u drugom razredu gimnazije, AUTORI: Andrea Dalić, Suzana Nebeski Hostić, Ružica Vuk (Zagreb: Meridijani, 2020.)
GEOGRAFIJA 3, Zemlja na dlanu: udžbenički komplet za geografiju u trećem razredu gimnazije, AUTORI: Tea Novaković, Maja Jurgec, Damir Jelenski, Suzana Pešorda, Ružica Vuk (Zagreb: Meridijani, 2020.)

Sve informacije i same udžbenike možete naći i na web-stranici www.meridijani.com (rubrike Udžbenici i Novosti), a novosti objavljujemo i na našoj FB stranici Meridijani.

Uz zahvalnost, primite topli pozdrav
Petra Somek, prof., direktorica i urednica Meridijana, petra@meridijani.com, 098-275-688.