Novosti

UNESCO i Ljubav oko svijeta oduševili Interliber

News dsc06541
News dsc06541 News dsc06526 News dsc06521 News dsc06532 News rostuhar i somek News dsc06543

Ispunjena dvorana na zagrebačkom Interliberu toplo je jučer pozdravila predstavljanje knjiga UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu i Ljubav oko svijeta, o kojima su govorili Petra Somek i Davor Rostuhar, suradnici već dvadesetak godina, a moderator je bio Hrvoje Dečak. Mnogi su i kupili te knjige na štandu Meridijana u Paviljonu 5, gdje je interes ovih dana iznimno velik. Podsjetimo, tamo se mogu kupiti i sve dosadašnje knjige Davora Rostuhara, baš kao i sva izdanja Meridijana, časopisi i knjige, po sniženoj cijeni!

Petra je podsjetila na rasprodanu knjigu Meridijana pod naslovom UNESCO – Sva blaga svijeta iz 2013. godine te objasnila po čemu je nova, sa 1121 lokalitetom, još praktičnija i suvremenija te sjajan vodič za putovanja svijetom. U njoj su na jednome mjestu sakupljeni svi lokaliteti pod UNESCO-om, grupirani po državama, a one po abecedi, uz reprezentativne fotografije!

Davor je rekao da su se on i supruga Anđela nadali prodaji 6.000 primjeraka svoje Ljubavi oko svijeta do kraja godine, a već su premašili 10.000. Otkrio je da su u cijeli projekt krenuli jer su shvatili da knjige tog tipa jednostavno nema. Petra je pohvalila Davorovo jednostavno i privlačno pisanje te izražajne fotografije, a Davor se prisjetio svojih mnogih tema u Meridijanima s UNESCO-ova popisa. Uz to je otkrio da je nakon svih putovanja globusom, po civilizaciji i najzabačenijim predjelima, ovih dana s Anđelom ponovno otkrio Europu, točnije Toskanu!

Dok su Petri nakon promocije prilazili novi putnici željni suradnje s Meridijanima, Davor je potpisivao knjige svojim obožavatelji(ca)ma...

Dođite na Interliber, s maskom i covid potvrdom – digitalnom ili na papiru - na štand Meridijana u paviljonu 5, do nedjelje, 14. studenog. Parkiranje je oko Velesajma besplatno!