Novosti

UNESCO Vodič kroz svjetsku baštinu – Najposebnija mjesta na Zemlji

News 750x500unesco 3d soft
News 750x500unesco 3d soft

Iz tiska je upravo izašla nova knjiga u izdanju Meridijana „UNESCO-ov vodič kroz svjetsku baštinu“. Ona se nadovezuje na našu raniju knjigu iz 2013., „UNESCO – Sva blaga svijeta“, koja je rasprodana.

U međuvremenu je Popis svjetske materijalne baštine narastao na 1121 lokalitet (do kraja 2020.) pa smo odlučili izraditi raskošniju, ali i dalje praktičnu knjigu podnaslova „Najposebnija mjesta na Zemlji“. Svako dobro za koje je UNESCO zaključio da ima izvanredne univerzalne vrijednosti prema nekom od deset propisanih kriterija u knjizi je predstavljeno kratkim opisom. Lokaliteti su radi lakše preglednosti predstavljeni po državama svijeta u kojima se nalaze, i to po abecedi. Uz kratke autorske tekstove o lokalitetima koje su napisali Branko Kladarin, Višnja Grabovac i Petra Somek, knjigu krasi i više od 400 kvalitetnih fotografija. Umjesto velikog broja ranijih, nužno malih fotografija, pred vama su sada odabrani najimpresivniji svjetski prizori u dostojnoj veličini i raskoši. Jedan dio njih snimili su i hrvatski autori.

Kulturna i prirodna raznolikost svijeta, ukoričena ovako na jednome mjestu, djeluje uistinu impozantno i nevjerojatno. Otisnite se (ponovno) na put, a ova knjiga o svim atrakcijama pod zaštitom UNESCO-a bit će vam siguran vodič.

Urednica knjige je Petra Somek, a recenzenti akademik Dragutin Feletar i mag. nov. Hrvoje Dečak. Knjiga je B5 formata, ima 424 stranice, cijena joj je 240 kuna, a dostupna je za kupnju u našem web dućanu.

Broj stranica: 424
Format: 16,5 x 23,5 cm
Meki uvez sa klapnama, u boji
Cijena knjige: 240 kn