Novosti

Zadnji dan Interlibera predstavljena knjiga „Ptice Hrvatske“

News ptice 04 pticemg 6959
News ptice 04 pticemg 6959 News ptice 04 pticeimg 6931 News img 7106 News img 7105 News ptice 02 ptice img 7089 News ptice 03 sinisa golub ptice img 6829

U nedjelju, 12. studenoga 2023., na glavnoj pozornici paviljona 7 na sajmu knjiga Interliber predstavili smo još jednu vrijednu knjigu u izdanju Meridijana „Ptice Hrvatske“. Cilj naslova je upoznati što širi krug ljudi s oko 400 vrsta ptica koje nastanjuju Hrvatsku. Knjiga je nastala iz pera i objektiva zagrepčanina prof. Davora Krnjete te je nezamjenjiv vodič kroz ornitofaunu Hrvatske. Iako po struci nije biolog nego povjesničar, profesor Krnjeta se oduševljeno bavi proučavanjem ptica gotovo cijeli život i jedan je od naših vodećih majstora fotografije u tom području.

Knjiga je predstavljena javnosti tijekom razgovora s autorom koji je vodila urednica knjige Petra Somek.

Na predstavljanju autor je otkrio zašto mu je omiljena aktivnost potraga za pticama u prirodi te kako je promatrajući ptice, uz proučavanje literature, stekao golemo znanje i iskustvo o njima. Također je otkrio na koji način i s kojom foto opremom se mogu snimiti vrhunske fotografije ptica te gdje ih je najbolje promatrati na zagrebačkom području. Knjiga je dostupna za kupnju u našem web dućanu.