Tajne najljepšeg vrta

Tajne najljepseg vrta

Lidija Komes

296 stranica
Polutvrdi uvez sa klapnama
20 x 27 cm
99 kuna (229 kuna)


Ova knjiga puna je stručnih savjeta i uputa na temelju kojih će svatko moći oblikovati i urediti svoj najljepši vrt. Sadrži poglavlja u kojima je obuhvaćeno sve, od planiranja vrta do njegova potpunog uređenja, te upute o njezi ukrasnog, ljekovitog i aromatičnog bilja, povrtlarskih kultura i voćaka. Nije izostavljeno ni razmnožavanje bilja, njegova ishrana i zaštita. Kao posebna cjelina obrađen je mediteranski vrt jer zbog podneblja ima drukčije zahtjeve od vrta u kopnenom dijelu Hrvatske. Knjiga je pisana u laganom i čitkom slogu pa može koristiti brojnim čitateljima koji žele ostvariti svoj san o zelenom kutku oko svoga doma, a koji će im poslužiti za ugodu, korist, igru i opuštanje.

O autorici:
Lidija Komes, poznata je novinarka Hrvatske radio-televizije, urednica ekološke radio emisije »Slušaj kako zemlja diše«, voditeljica projekta »Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj«, međunarodni sudac za izbor najljepših sela i gradova Europe po kriterijima Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz, te hrvatska veleposlanica za Europske destinacije izvrsnosti sa sjedištem u Bruxellesu.
Dobitnica je brojnih novinarskih nagrada, između ostalog »Velebitske degenije« za zaštitu okoliša, najviše nagrade HRT-a »Ivan Šibl« za životno djelo. Objavila je knjigu »Slušaj kako zemlja diše« i monografiju »Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj«.

Biblioteka Posebna izdanja